• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Prăjitură Bundt cu fistic și apă de trandafir

Această prăjitură cu fistic și apă de trandafir este atât de ușor de făcut încât sigur o vei pune pe lista preferințelor dulci. Pentru un aspect mai spectaculos, alege o formă de copt tip Bundt, citește mai multe despre istoria lor aici. Dacă nu ai, nu este nicio problemă, poți folosi și o tavă obișnuită pentru chec.

Prăjitura este aromată, iar textura este o combinație de moale și crocant. Să îți mai spun că merge de minune drept companion în pauzele de cafea sau ceai? Eu așa mi-am imaginat-o chiar înainte de a o face: un desert delicios pentru un moment de relaxare. Cu o carte bună ar fi minunat, nu-i așa?

Totodată, o poți face și la sărbători, ca pe un desert festiv, de pildă pentru Paști, dacă vrei și altceva pe lângă cozonac și pască. Ce zici, te-am convins?

Print Pin

Prăjitură bundt cu fistic și apă de trandafir

Course Dessert
Prep Time 10 minutes minutes
Cook Time 45 minutes minutes
Total Time 55 minutes minutes
Author Andreea

Ingredients

Prăjitură

  • 200 g unt moale (la temperatura camerei)
  • 250 g făină
  • 1 1/2 lingurițe praf de copt
  • 130 g zahăr brun
  • 2 lingurițe apă de trandafir
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 4 ouă
  • 100 g fistic fără coajă

Glazură de ciocolată

  • 70 g ciocolată neagră
  • 130 ml smântână lichidă

Instructions

Pregătire prăjitură

  • Preîncălzește cuptorul la 170°C. Pregătește o tavă tip bundt: unge cu unt și apoi tapetează cu făină.
  • Cerne făina, sarea și praful de copt. Mixează într-un bol untul și zahărul, apoi adaugă aromele (vanilia și apa de trandafir).
  • Adaugă ouăle, unul câte unul și mixează pentru a omogeniza compoziția. Pune și fisticul mărunțit. La final, pune făina împreună cu sarea și praful de copt, gradual, mixând la viteză mică.
  • Toarnă compoziția în tavă și coace prăjitura timp de 40-45 de minute la 170°C.
  • Lasă prăjitura să se răcească în tavă cel puțin 15 minute înainte de a scoate din formă.

Pregătire glazură de ciocolată și decorare

  • Pune ciocolata într-un bol. Încălzește smântâna într-o crăticioară. Când este pe punctul de a fierbe, oprește focul și toarnă smântâna peste ciocolată.
  • Lasă 2-3 minute fără să amesteci, apoi omogenizează cu ajutorul unui tel până se omogenizează și devine lucioasă. Las-o să se răcească puțin, apoi toarnă peste prăjitură. Presară și puțin fistic mărunțit.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Supă de țelină cu pere Ciuperci Portobello cu umplutură Caprese Biscuiți suedezi (amprentă) cu vanilie, migdale și umplutură de ciocolată Prăjitură bundt cu dovleac și glazură de ciocolată Tort de clătite cu ciocolată
Articol anterior: « Ciocolată de casă
Articolul urmator: Cheesecake cu ricotta, ciocolată albă și căpșuni »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2025 - Cookies & Politica de confidentialitate