Această prăjitură cu fistic și apă de trandafir este atât de ușor de făcut încât sigur o vei pune pe lista preferințelor dulci. Pentru un aspect mai spectaculos, alege o formă de copt tip Bundt, citește mai multe despre istoria lor aici. Dacă nu ai, nu este nicio problemă, poți folosi și o tavă obișnuită pentru chec.
Prăjitura este aromată, iar textura este o combinație de moale și crocant. Să îți mai spun că merge de minune drept companion în pauzele de cafea sau ceai? Eu așa mi-am imaginat-o chiar înainte de a o face: un desert delicios pentru un moment de relaxare. Cu o carte bună ar fi minunat, nu-i așa?
Totodată, o poți face și la sărbători, ca pe un desert festiv, de pildă pentru Paști, dacă vrei și altceva pe lângă cozonac și pască. Ce zici, te-am convins?
Prăjitură bundt cu fistic și apă de trandafir
Ingredients
Prăjitură
- 200 g unt moale (la temperatura camerei)
- 250 g făină
- 1 1/2 lingurițe praf de copt
- 130 g zahăr brun
- 2 lingurițe apă de trandafir
- 1 linguriță extract de vanilie
- 4 ouă
- 100 g fistic fără coajă
Glazură de ciocolată
- 70 g ciocolată neagră
- 130 ml smântână lichidă
Instructions
Pregătire prăjitură
- Preîncălzește cuptorul la 170°C. Pregătește o tavă tip bundt: unge cu unt și apoi tapetează cu făină.
- Cerne făina, sarea și praful de copt. Mixează într-un bol untul și zahărul, apoi adaugă aromele (vanilia și apa de trandafir).
- Adaugă ouăle, unul câte unul și mixează pentru a omogeniza compoziția. Pune și fisticul mărunțit. La final, pune făina împreună cu sarea și praful de copt, gradual, mixând la viteză mică.
- Toarnă compoziția în tavă și coace prăjitura timp de 40-45 de minute la 170°C.
- Lasă prăjitura să se răcească în tavă cel puțin 15 minute înainte de a scoate din formă.
Pregătire glazură de ciocolată și decorare
- Pune ciocolata într-un bol. Încălzește smântâna într-o crăticioară. Când este pe punctul de a fierbe, oprește focul și toarnă smântâna peste ciocolată.
- Lasă 2-3 minute fără să amesteci, apoi omogenizează cu ajutorul unui tel până se omogenizează și devine lucioasă. Las-o să se răcească puțin, apoi toarnă peste prăjitură. Presară și puțin fistic mărunțit.