• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Quiche cu hribi și Camembert

hribi
hribi
hribi

Ce ar fi toamna fără hribi, fără gălbiori și alte ciuperci delicioase? Mereu mi s-a părut fascinant să mergi prin păduri și să culegi ciuperci, să le iei cu propriile mîini, să te bucuri de roadele pământului direct. Desigur, asta presupune să te pricepi bine la a ști care sunt ciupercile comestibile și care nu.

Nu am ajuns încă să fac asta, dar încă visez ca va veni ziua aceea. Între timp, buna mea prietenă de la Sighet mi-a trimis acești hribi minunați, de prin pădurile maramureșene, astfel că am reușit să îmi îndeplinesc pe jumătate dorința.

Mai mici sau mai mari, dar la fel de aromați și gustoși. Am făcut o supă cremă, quiche-ul cu Camembert, iar restul i-am pus la congelator. Vor fi minunați în paste, risotto sau cu alte legume trase la tigaie.

Una dintre primele rețete care mi-au venit în minte atunci când m-am trezit pe masă cu o abundență de hribi proaspeți a fost acest quiche în care am îmbinat aroma și gustul deosebit al hribilor cu subtilitatea brânzei Camembert. Rezultatul? Delicios!

Cum să pregătești quiche-ul cu hribi și Camembert

Ingrediente

Aluat

  • 250 g făină
  • 150 g unt rece
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 buc gălbenuș
  • 50 ml apă rece

Umplutură

  • 150 g hribi proaspeți
  • 1 lingură unt
  • 120 g Camembert
  • 4 buc ouă
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • sare, piper pentru asezonare

Instrucțiuni

Pregătire aluat

  • Pune într-un bol făina, sarea și untul tăiat cuburi. Frământă cu degetele pentru a combina făina cu untul, obținând o textură fărâmicioasă.
  • Adaugă apa rece și gălbenușul, înglobează totul fără a frământa mai mult decât strictul necesar.
  • Înfoliază aluatul și pune-l la rece pentru 30 de minute.
  • Preîncălzește cuptorul la 190 grade C.
  • După cele 30 de minute, întinde aluatul pe blatul înfăinat și apoi transferă-l într-o tavă de copt tarte, unsă în prealabil cu unt.
  • Coace aluatul în orb (înauntru, pe o foaie de copt, pune orez, boabe de fasole, năut etc) pentru 25 de minute, înlăturând greutatea la jumătatea timpului.

Pregătire umplutură

  • Curăță cu grijă hribii (dacă sunt proaspeți), cu o pensulă sau o cârpă, evitând să-i bagi sub apă direct. Poți umezi mâna și da ușor în zonele care necesită. Hribii sunt foarte delicați, iar o cantitate mare de apă i-ar face să se îmbibe și să își piardă gustul și aroma delicioase.
  • Taie hribii în felii subțiri. Pune untul într-o tigaie și călește 2-3 minute ciupercile. Presară puțina sare și piper. Va trebui să le pui în mai multe tranșe. Scoate hribii pe farfurie și pune-i deoparte.
  • Taie brânza Camembert în bucățele. Bate ouăle cu puțină sare și piper, adaugă apoi smântâna.

Asamblare quiche

  • Așază feliile de hribi, bucățile de Camembert, toarnă amestecul de ou și smântână. Așază câteva felii de hribi deasupra, pentru un design draguț.
  • Coace quiche-ul timp de 30-35 de minute, până când se încheagă și devine aurie.
Print Pin

Quiche cu hribi și Camembert

Course Main Course
Cuisine French
Prep Time 20 minutes minutes
Cook Time 50 minutes minutes
Refrigerare aluat 30 minutes minutes
Total Time 1 hour hour 40 minutes minutes
Author Andreea

Ingredients

Aluat

  • 250 g făină
  • 150 g unt rece
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 buc gălbenuș
  • 50 ml apă rece

Umplutură

  • 150 g hribi proaspeți
  • 1 lingură unt
  • 120 g Camembert
  • 4 buc ouă
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • sare, piper pentru asezonare

Instructions

Pregătire aluat

  • Pune într-un bol făina, sarea și untul tăiat cuburi. Frământă cu degetele pentru a combina făina cu untul, obținând o textură fărâmicioasă.
  • Adaugă apa rece și gălbenușul, înglobează totul fără a frământa mai mult decât strictul necesar.
  • Înfoliază aluatul și pune-l la rece pentru 30 de minute.
  • Preîncălzește cuptorul la 190 grade C.
  • După cele 30 de minute, întinde aluatul pe blatul înfăinat și apoi transferă-l într-o tavă de copt tarte, unsă în prealabil cu unt.
  • Coace aluatul în orb (înauntru, pe o foaie de copt, pune orez, boabe de fasole, năut etc) pentru 25 de minute, înlăturând greutatea la jumătatea timpului.

Pregătire umplutură

  • Curăță cu grijă hribii (dacă sunt proaspeți), cu o pensulă sau o cârpă, evitând să-i bagi sub apă direct. Poți umezi mâna și da ușor în zonele care necesită. Hribii sunt foarte delicați, iar o cantitate mare de apă i-ar face să se îmbibe și să își piardă gustul și aroma delicioase.
  • Taie hribii în felii subțiri. Pune untul într-o tigaie și călește 2-3 minute ciupercile. Presară puțina sare și piper. Va trebui să le pui în mai multe tranșe. Scoate hribii pe farfurie și pune-i deoparte.
  • Taie brânza Camembert în bucățele. Bate ouăle cu puțină sare și piper, adaugă apoi smântâna.

Asamblare quiche

  • Așază feliile de hribi, bucățile de Camembert, toarnă amestecul de ou și smântână. Așază câteva felii de hribi deasupra, pentru un design draguț.
  • Coace quiche-ul timp de 30-35 de minute, până când se încheagă și devine aurie.
hribi
hribi

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Galetă cu căpșuni Tartă rustică cu mere Red Love Sparanghel cu mozzarella și prosciutto Aluat fraged franțuzesc (pate brisée) Tartă foitaj cu ciuperci, gorgonzola și brânză de capră
Articol anterior: « Cheesecake cu ciocolată albă, smochine și fistic
Articolul urmator: Pavlova de toamnă cu mere și scorțișoară »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2025 - Cookies & Politica de confidentialitate