O supă rece de castravete cu iaurt grecesc și busuioc din belșug este o variantă răcoritoare, perfectă pentru un prânz de vară. Textura cremoasă și combinația de arome (busuioc, usturoi și lime) fac din această supă o alegere delicioasă! Să mai adaug că tot ce ai nevoie este un blender și ingredientele? Nici măcar nu trebuie să pornești aragazul, ceea ce este ideal în zilele caniculare de vară.
Supa de castravete cu iaurt grecesc și busuioc te va transpune, de la prima lingură, într-o călătorie imaginară în Grecia, pentru că gustul ei amintește de cel al binecunoscutului tzatziki.
Deși poate pare tentant să folosești busuiocul cel mai la îndemână, adică cel uscat, te sfătuiesc să nu îl înlocuiești, pentru că aromele și textura celui proaspăt sunt diferite și contează la gustul final al supei. Eu am servit supa alături de o felie de pâine crunchy, dar merg și crutoanele sau o pâine proaspătă de la o brutărie artizanală!
Dacă vrei să mai încerci alte rețete de supă de pe blogul meu, le găsești aici:
Supă Parmentier (de cartofi și praz)
Supă rece de castravete cu iaurt grecesc și busuioc
Ingredients
- 500 g castraveți curățați de coajă
- 350 g iaurt grecesc 10% grăsime
- 2-3 căței de usturoi tocați
- 40 ml ulei de măsline extravirgin
- 10 g frunze busuioc proaspăt (aproximativ o mână de frunze)
- zeama de la 1/2 lime
- sare, piper
Instructions
- Pregătește un blender. Taie castraveții (fără coajă) în felii subțiri.
- Pune în blender toate ingredientele: castraveții, iaurtul, zeama de lime, busuioc, uleiul de măsline, usturoiul. Mixează până obții o cremă omogenă.
- Asezonează cu sare și piper, după gust.
- Transferă supa într-un vas de sticlă cu capac și răcește cel puțin o oră înainte de servire.
- O poți garnisi cu felii de castravete, câteva picături de ulei de măsline și frunze de busuioc. E delicioasă alături de o felie de pâine bună.