O dată cu luna decembrie, începe și sezonul rețetelor festive pentru sărbătorile care se apropie. Astăzi vă propun o rețetă de brăduți din bezea, simplă și de efect. Poți pune și colorant verde, dacă vrei să aibă un aspect mai apropiat de realitate. Eu nu sunt adepta coloranților, așa că am pus foarte pușin doar la o mică parte din bezea și nici acolo nu prea se vede :). Pentru a obține dâre de un verde mai intens, am pus câteva picături de colorant verde pe marginea poșului.
Oricum, dacă nu ai colorant sau nu vrei să te complici, lasă-i albi și adaugă mici decoruri festive – se găsesc la magazine (de exemplu, la Lidl au în perioada sărbătorilor seturi cu diferite decorațiuni pe care le poți adăuga deserturilor). Eu am pus un fel de bobițe-glitter aurii și argintii, astea le aveam pe acasă. Îi poți face din timp și îi poți păstra în cutii închise ermetic pentru a-și păstra textura crocantă.
Brăduții din bezea pot fi și un cadou drăguț pe care îl poți face pentru prieteni sau familie – îi poți ambala într-un borcan, punguță sau cutie la care să adaugi o fundă roșie, o crenguță de brad sau un băț de scorțișoară legate cu sfoară. Și, desigur, un mesaj scris de tine cu urările dorite.
Bucurăte de perioada festivă și fii creativ în bucătărie!
Brăduți festivi din bezea
Ingredients
- 2 albușuri
- 100 g zahăr
- 1/2 linguriță amidon
- 1/2 linguriță zeamă de lămâie
Instructions
- Preîncălzește cuptorul la 110°C.
- Bate albușurile până se transformă în spumă. Adaugă, treptat, zahărul, mixând bine până se încorporează cel pus anterior. Nu adăuga o nouă cantitate dacă se vede zahăr nedizolvat încă.
- După ce ai terminat zahărul și spuma a devenit lucioasă și tare, oprești mixerul. Cu ajutorul unei spatule încorporează amidonul și zeama de lămâie. Dacă vrei să adaugi colorant verde, o poți face în aceastp etapă.
- Pune compoziția de bezea într-un poș cu dui în formă de stea (dimensiune medie). În tava de cuptor, așază o foaie de copt și fixeaz-o cu câteva puncte de bezea între tavă și foaia de copt.
- Formarea brăduților se face din 3 pași: mai întâi, formează cu ajutorul poșului o bezea-bază, de dimensiune mai mare, apoi deasupra acesteia, înca una de dimensiune puțin mai mică, iar în vârf una și mai mică. Gata, forma de brăduț de gata :). Procedează la fel cu fiecare brăduț în parte.
- Coace brăduții timp de 1 oră – 1 oră și 10 minute, până când textura devine fermă și se dezlipesc ușor de pe foaia de copt. Lasă-i să se răcească 1-2 ore în cuptor sau peste noapte.
- Lasă-i simpli sau decorează cu mici steluțe, glitter sau ce alte altceva festiv (și comestibil) mai ai prin casă.
Dacă îți place bezeaua, încearcă și:
- Pavlova cu portocale și caramel sărat
- Ruladă de bezea cu căpșuni
- Acadele din bezea cu ciocolată și alune de pădure