• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Cartofi țărănești cu bacon și boia afumată

Această rețetă de cartofi țărănești cu bacon (sau nu) și boia afumată te va salva atunci când nu prea mai ai idei ce să gătești în seara asta. Câteva ingrediente pe care le găsim prin frigider și cămară și iată o cină care te va face să mai ceri o porție.

Ceapa călită în puțin unt și ulei de măsline devine dulce, baconul pus și el peste ceapă se rumenește și își dezvoltă aromele, iar boiaua afumată întregește mâncarea cu mirosul ei minunat de afumat. Cartofii se îmbracă în toate aceste arome, la care se adaugă și aromele de usturoi și tarhon/pătrunjel. O minunăție! Ce îți poți dori mai mult? A, da, desigur, rețeta :).

Print Pin

Cartofi țărănești cu bacon și boia afumată

Course Main Course
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 2
Author Andreea

Ingredients

  • 4-5 cartofi medii
  • 1 ceapă mare (ceapă roșie ar fi ideal)
  • 1 linguriță unt
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 200 g bacon tăiat cubulețe
  • 4 căței de usturoi
  • 2-3 lingurițe boia afumată
  • 1 legătură tarhon sau pătrunjel proaspăt
  • sare, piper pentru asezonare

Instructions

  • Curăță cartofii și taie-i în cubulețe. Pune-i la fiert pentru 15 minute.
  • Între timp, taie ceapa solzișori și pune-o să se călească în unt și ulei de măsline. Când ceapa devine translucidă și s-a înmuiat, adaugă și baconul și mai lasă pe foc câteva minute. Dă tigaia la o parte.
  • Încinge cuptorul la 180°C.
  • Scurge cartofii și pune-i într-o tigaie care poate fi băgată la cuptor sau într-o tavă. Răstoarnă deasupra ceapa și baconul călite, usturoiul tăiat mărunt, sare, piper și boiaua afumată.
  • Amestecă ușor ingredientele pentru ca aromele și gusturile să se întrepătrundă. Mai stropește cu puțin ulei de măsline, presară verdeața și pune la cuptor pentru 10-15 minute.
  • Este delicios alături de o salată.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Cheesecake cu mascarpone, ciocolată si glazură rozete Spaghete cu roșii cherry coapte Pesto din tarhon Cartofi hasselback Supă de praz și cartofi (Supă Parmentier)
Articol anterior: « Galetă cu zucchini, roșii cherry, ricotta și brânză de capră
Articolul urmator: Panna cotta cu jeleu de portocale roșii »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate