#Rețetă sponsorizată
Ador pastele. Presupun că și voi :). Îmi place că sunt atât de versatile și că le pot face cu orice am prin frigider și cămară sau în orice combinație îmi trece prin cap.
Iar când am primit de la Novita provocarea de a face o rețetă cu noile lor sortimente de paste bio Paparolla, mi-am dorit să combin arome, culori și texturi diverse încât să pun în valoare atât gustul pastelor, cât și al celorlalte ingrediente.
Așa am ajuns la această rețetă cu paste penne bio Paparolla, spanac baby, ardei copți (din aceia la borcan, care sunt și ușor marinați), sos cremos cu smântână și migdale crocante. Plus, pentru iubitorii de picant, fulgi de ardei iute. A ieșit minunat!
O rețetă cu ingrediente simple, dar surprinzătoare, care te vor face să redescoperi farmecul pastelor. Te provoc și eu pe tine să o încerci!
Paste cu sos alb, spanac baby, ardei copt și migdale crocante
Ingredients
- 200 g paste penne bio Paparolla
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă medie
- 3 căței de usturoi
- 100 g spanac baby (1 caserolă)
- 150 g ardei copți – la borcan (aproximativ 6-7 buc)
- 150 ml smântână de gătit
- 100 ml apă de la pastele fierte
- 1 linguriță fulgi de ardei iute
- 2 linguri migdale feliate
- sare, piper
- 2 linguri Parmezan răzuit pentru servire
Instructions
- Pune pastele bio Paparolla la fiert în apă clocotită cu sare și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Păstrează o cană din apa pastelor înainte de a le scurge. Pune-le deoparte.
- Încinge uleiul de măsline în vasul în care vei prepara pastele. Adaugă ceapa și usturoiul mărunțite și călește-le până se înmoaie puțin (maxim 5 minute). Pune și spanacul și ardeiul copt tăiat felii și lasă-le pe foc înca 3-4 minute.
- Între timp, pune migdalele feliate într-o crăticioară pe foc și rumenește-le ușor.
- Adaugă smânâna lichidă și apa de la pastele fierte. Când sosul începe să fiarbă, pune pastele penne și amestecă pentru a le acoperi cu sos.
- Oprește focul, presară ardeiul iute (dacă ești iubitor de gust picant) și migdalele crocante. Servește pastele cu Parmezan proaspăt răzuit.