• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Paste cu sos alb, spanac baby, ardei copt și migdale crocante

#Rețetă sponsorizată

Ador pastele. Presupun că și voi :). Îmi place că sunt atât de versatile și că le pot face cu orice am prin frigider și cămară sau în orice combinație îmi trece prin cap.

Iar când am primit de la Novita provocarea de a face o rețetă cu noile lor sortimente de paste bio Paparolla, mi-am dorit să combin arome, culori și texturi diverse încât să pun în valoare atât gustul pastelor, cât și al celorlalte ingrediente.

Așa am ajuns la această rețetă cu paste penne bio Paparolla, spanac baby, ardei copți (din aceia la borcan, care sunt și ușor marinați), sos cremos cu smântână și migdale crocante. Plus, pentru iubitorii de picant, fulgi de ardei iute. A ieșit minunat!

O rețetă cu ingrediente simple, dar surprinzătoare, care te vor face să redescoperi farmecul pastelor. Te provoc și eu pe tine să o încerci!

Print Pin

Paste cu sos alb, spanac baby, ardei copt și migdale crocante

Course Main Course
Cuisine Italian
Prep Time 15 minutes minutes
Cook Time 15 minutes minutes
Total Time 30 minutes minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 200 g paste penne bio Paparolla
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă medie
  • 3 căței de usturoi
  • 100 g spanac baby (1 caserolă)
  • 150 g ardei copți – la borcan (aproximativ 6-7 buc)
  • 150 ml smântână de gătit
  • 100 ml apă de la pastele fierte
  • 1 linguriță fulgi de ardei iute
  • 2 linguri migdale feliate
  • sare, piper
  • 2 linguri Parmezan răzuit pentru servire

Instructions

  • Pune pastele bio Paparolla la fiert în apă clocotită cu sare și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Păstrează o cană din apa pastelor înainte de a le scurge. Pune-le deoparte.
  • Încinge uleiul de măsline în vasul în care vei prepara pastele. Adaugă ceapa și usturoiul mărunțite și călește-le până se înmoaie puțin (maxim 5 minute). Pune și spanacul și ardeiul copt tăiat felii și lasă-le pe foc înca 3-4 minute.
  • Între timp, pune migdalele feliate într-o crăticioară pe foc și rumenește-le ușor.
  • Adaugă smânâna lichidă și apa de la pastele fierte. Când sosul începe să fiarbă, pune pastele penne și amestecă pentru a le acoperi cu sos.
  • Oprește focul, presară ardeiul iute (dacă ești iubitor de gust picant) și migdalele crocante. Servește pastele cu Parmezan proaspăt răzuit.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Supă de dovleac copt cu Za’atar Cremă de migdale (cremă Frangipane) Brownies la tigaie Paste cu conopidă coaptă și sos Bechamel Chiftelute cu dovlecei și brânză de capră
Articol anterior: « Supă de dovleac copt cu Za’atar
Articolul urmator: Clătite cu spanac baby, avocado și pătrunjel »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2025 - Cookies & Politica de confidentialitate