• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Salată cu citrice, caju, brânză Feta și ceapă roșie

Un deliciu descoperit de curând este această minunată salată cu citrice (de tot soiul, cu cât mai mare varietatea, cu atât mai bine), miez ușor prăjit și crocant de caju, bucățele cremoase de brânză Feta și felii subțiri de ceapă roșie, totul pus în valoare de un dressing cu ulei de măsline, zeamă de lămâie și de portocală, sare și piper.

Deși la o primă vedere poate ai confunda-o cu o salată de fructe având în vedere cantitatea de citrice, gustul fructelor este bine completat de brânză, frunze verzi, ceapă și caju, astfel încât să poți constata că ai parte de o masă completă, ideală pentru cină. Dar și pentru un prânz light, de ce nu?

Te sfătuiesc să pui citrice de tot felul, portocale obișnuite, dar și din cele roșii dacă ai norocul să găsești (eu am avut, deși soiul luat nu abundă în culoare, mai mult irizații roșiatice), clementine, mandarine, mineole, grapefruit, kumquat poate (nu am avut, dar data viitoare o să încerc). Fiecare are o aromă specifică, iar combinația nu poate fi decât wow!

Încearcă și alte salate de pe blog:

  • salată de vară cu dovlecei copți, roșii și Burrata
  • salată cu file de biban de mare, cartofi și dressing de muștar
  • salată cu caise, rucola, mozzarella și prosciutto

Cum să pregătești salat, vezi în descrierea rețetei de mai jos. Dacă o încerci, dă-mi de veste!

Print Pin

Salată cu citrice, caju, brânză Feta și ceapă roșie

Course Salad
Prep Time 15 minutes minutes
Total Time 15 minutes minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 2 buc portocale
  • 1 buc grapefruit
  • 1-2 buc clementine/mandarine
  • 1/2 caserolă mix salată (sau baby spanac, rucola)
  • 75 g brânză Feta
  • 50 g caju
  • 1 buc ceapă roșie mică

Dressing

  • 3 linguri ulei de măsline
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 2 linguri zeamă de portocale
  • sare, piper după gust

Instructions

  • Spală și zvântă bine frunzele de salată. Taie cu un cuțit coaja citricelor, inclusiv pielița albă, apoi feliază-le.
  • Taie ceapa roșie în felii subțiri.
  • Pune nucile caju într-o tigaie pe foc pentru a le prăji câteva minute, doar cât să le intensificăm aroma și să devină mai crocante.
  • Fărâmițează brânza Feta. Amestecă ingredientele pentru dressing într-un borcan cu capac și agită bine pentru a le emulsiona.
  • Într-un bol sau pe un platou, așază un pat de frunze verzi (spanac baby, rucola etc), apoi felii de citrice, presară bucățele de caju și de brânză Feta, ceapă roșie și apoi din nou alt strat din aceste ingrediente.
  • Stropește cu dressing și servește imediat. Enjoy, a atât de bunăăăăă!

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Feta coaptă cu struguri și miere Pavlova cu iaurt grecesc, apă de trandafiri și fructe de pădure Supă de praz și cartofi (Supă Parmentier) Tartă rustică (galetă) cu roșii, ricotta, brânză albastră și oregano Baci di dama
Articol anterior: « Feta coaptă cu struguri și miere
Articolul urmator: Ciuperci Portobello cu umplutură Caprese »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2025 - Cookies & Politica de confidentialitate