• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Salată de vară cu dovlecei copți și burrata

O rețetă perfectă pentru aceste zile toride: salată de vară cu burrata și dovlecei copți pe grill. Plus alte cîteva ingrediente delicioase și proaspete care vor întregi aromele și savoarea acestei salate: felii de roșii de grădină, avocado care va da sațietate și o textură cremoasă, frunze de spanac baby și oregano proaspăt. Totul este completat de un dressing din ulei de măsline din cel mai bun, zeamă de lime parfumată și o linguriță de muștar de Dijon cu aroma specifică și iuțeala subtilă.

Ce a ieșit? Un festin de zile mari, o salată sățioasă (deși poate nu ai crede), perfectă pentru o cină în doi. Vinul îl alegeți voi:).

Dacă îți plac salatele, ai putea încerca și:

Salata cu caise, rucola, mozzarella și prosciutto

Salata cu file de biban, cartofi și dressing de muștar

Salata de vară cu burrata și dovlecei copți este simplu de făcut, după cum vei vedea în pașii de mai jos.

Print

Salată de vară cu dovlecei copți și burrata

Course Salad
Prep Time 20 minutes minutes
Total Time 20 minutes minutes
Servings 2
Author Andreea

Ingredients

  • 50 g frunze spanac baby
  • 1 dovlecel mare (eu am folosit unul galben, delicios)
  • 1 burrata
  • 4 roșii mici
  • 1 avocado
  • frunze proaspete de oregano (înlocuiește cu oregano uscat dacp nu ai proaspăt)
  • sare și ulei de măsline pentru copt dovleceii

Dressing

  • 1 linguriță muștar de Dijon
  • 1/2 lime (zeama)
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 vîrf linguriță sare

Instructions

  • Taie dovlecelul pe lung, în felii foarte subțiri (o răzătoare tip mandolină ar fi utilă). Încinge pe aragaz o tigaie tip grill. Presară puțină sare și stropește cu lei de măsline feliile de dovlecel, apoi coace-le pe grill 2-3 minute. Scoate-le și pune altele până le termini pe toate.
  • Taie avocado și roșiile în felii.
  • Pregătește dressing-ul. Într-un borcan cu capac, pune toate ingredientele pentru dressing, strânge capacul și agită bine pentru a le amesteca. Pune jumătate din dressing peste frunzele de spanac baby.
  • Aranjează ingredientele pe un platou / o farfurie /un castron, alternând frunzele de spanac cu feliile de dovlecel copt, feliile de roșii, avocado și frunze de oregano. În mijloc așază burrata, ușor desfăcută. Stropește deasupra cu restul de dressing.
  • Servește imediat.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Creme brulee cu ciocolată și cireșe Supă de praz și cartofi (Supă Parmentier) Paste cu sos alb, spanac baby, ardei copt și migdale crocante Galetă cu căpșuni și rubarbă Prăjitură cu caise
Articol anterior: « Prăjitură cu caise
Articolul urmator: Tartă rustică (galetă) cu roșii, ricotta, brânză albastră și oregano »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2025 - Cookies & Politica de confidentialitate