Sunt o mare amatoare de ciuperci, în toate formele și de toate felurile, iar hribii sunt unele dintre cele mai bune pe care le-am gustat până acum. Am rar ocazia să găsesc hribi proaspeți, așa că îi iau fie în formă uscată, fie congelați. Rafinează gustul și transformă orice mîncare în care îi adaugi.
Așadar, având în congelator o pungă de hribi, m-am gândit să îi combin cu niște paste pentru o cină rapidă, dar delicioasă. Nu știu cum sunt alții, dar la paste mereu inventez și combin ingrediente, în funcție de ce am în frigider și în cămară. Rar ajung să fac 2 rețete la fel 😊. Povestea pastelor de azi o regăsești mai jos.
Paste tagliatelle cu hribi și prosecco
Servings 2
Ingredients
- 250 g paste tagliatelle
- 300 g hribi congelați sau proaspeți
- 200 ml smântână lichidă pentru gătit
- 2 căței de usturoi
- 50 ml prosecco
- 50 g parmezan
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 legătură pătrunjel
- asezonare: busuioc, sare, piper
Instructions
- Ca de obicei, primul pas este să pui apă în cana fierbătoare și să-i dai drumul, vei avea nevoie pentru paste. Când s-a fiert, toarn-o în oala pentru fiert paste și pune-o pe aragaz. Adaugă o mână generoasă de sare, iar când clocotește, pune pastele și fierbe-le conform timpului menționat pe pachet. Când sunt gata, păstrează o cană din apa în care au fiert, apoi scurge pastele și pune-le deoparte.
- Pregătește restul ingredientelor, fiind o rețetă rapidă, totul trebuie să fie gata curățat/spălat, tăiat, răzuit. Pune hribii într-o strecurătoare și dă-i într-un jet de apă foarte scrut, cât să se mai dezmorțească din îngheț. Apasă puțin peste ei să scurgi apa, apoi pune-i pe un șervet de hârtie.
- Mărunțește usturoiul, apoi și pătrunjelul. Răzuiește parmezanul. Pune prosecco-ul într-un pahar, la îndemână. Gata? Să înceapă petrecerea!
- Pune o cratiță pe foc, adaugă uleiul de măsline. Așteaptă un minut, să se încingă și apoi pune ciupercile. Călește-le 5 minute, presară sare, piper și busuioc, apoi și usturoiul. Mai lasă 3 minute, amestecând din când în când să dezvolți aromele.
- Stinge sfârâiala cu prosecco-ul și mai ia-ți o pauză de 2-3 minute, timp în care alcoolul se evaporă și rămâne doar aroma.
- Adaugă puțină apă de la paste și smântâna lichidă. Când începe să dea în clocot, adaugă tagliatellele, amestecând să se combine toate ingredientele.
- Pune și parmezanul răzuit, păstrând o parte și de pus deasupra, în farfurie. Stinge focul și adaugă pătrunjelul. Este gata!
Hribii, usturoiul și pătrunjelul fac un dans al aromelor pe care îl vei resimți de la prima furculiță. Light & easy, nu?