Clătitele sunt tare iubite la noi în casă. Copiii ar mânca la orice oră o porție de clătite, iar eu fac de multă vreme clătite, deci mă pot considera o specialistă în asta. Dar un tort de clătite cu o cremă delicioasă de ciocolată nu făcusem până acum. În weekend mi-am zis că este momentul potrivit să le fac o surpriză celor mici și m-am apucat să fac acest tort. de clătite.
Dacă vreți să vă apucați și voi (da, arată grozav și e incredibil de bun) vă previn că este un pic consumator de timp și îți pune răbdarea la încercare. Ies aproximativ 25 de clătite, taman bine ca să aibă și torul o înălțime rezonabilă. Coptul clătitelor în tigaie durează, apoi mai este și ungerea fiecăreia cu crema de ciocolată. Dar ce lucru bun se obține fără un pic de efort?
Așa că, suflecă-și mânecile și hai să facem această minunăție de desert care va fi o încântare pe masa ta.
Decorarea tortului de clătite este la alegerea ta – eu tocmai luasem din piață niște cireșe tare frumoase și pentru că suntem în luna lui Cireșar, mi s-a părut că este o potrivire perfectă.
Tort de clătite cu ciocolată
Ingredients
Clătite
- 1 l lapte
- 12 ouă
- 500 g făină
- 2 lingurițe extract de vanilie
- 1 vârf linguriță sare
- ulei pentru prăjit clătitele
Ganache ciocolată
- 500 ml smântână pentru frișcă
- 550 g ciocolată (tabletă sau dropsuri) eu am folosit proporții egale de ciocolată neagră și ciocolată cu lapte
Decor
- 200 g cireșe cu codițe pentru decorat deasupra
Instructions
Pregătire clătite
- Cel mai ușor este să folosești un robot de bucătărie/blender. Pune toate ingredientele în robot/blender și mixează până se omogenizează.
- Toarnă aluatul de clătite într-un bol încăpător și las-o să se "odihnească" 10-15 minute.
- Pune pe foc tigaia de clătite, toarnă foarte puțin ulei (de floarea soarelui am folosit eu) și întinde-l într-un strat foarte subțire cu ajutorul unui servețel care va absorbi surplusul.
- Pune un polonic de aluat în tigaia încinsă și rotește-o ca să se întindă cât mai uniform.
- Rumenește clătita pe fiecare parte și scoate-o pe o farfurie întinsă. Procedează la fel până se termină toată compoziția.
Pregătire ganache de ciocolată
- Pune ciocolata măsurată într-un castron.
- Adaugă smântâna într-o cratiță pe aragaz până atinge punctul de fierbere. Toarnă smântâna peste ciocolată și las-o 5 minute fără să amesteci.
- După cele 5 minute, amestecă cu ajutorul unui tel până se topește ciocolata și se omogenizează crema. Las-o să se răcească un pic ca să aibă o consistență mai solidă atunci când o pui pe clătite.
Asamblare
- Întinde ganache de ciocolată pe fiecare clătită, suprapunându-le pentru a forma un tort.
- Păstrează cremă de ciocolată pentru a glazura tortul (mai încălzește-o puțin dacă e prea solidă).
- Refrigerează pentru 2-3 ore sau peste noapte. Decorează cu cireșe când crema de ciocolată s-a întărit.