Unele rețete îmi vin în minte așa, pe loc, doar plecând de la un anume ingredient. Așa mi s-a întâmplat când am plecat zilele trecute de la un mic aprozar de pe Moșilor cu niste roșii cherry ciorchine foarte arătoase. Până să ajung acasă, mi se conturase deja ideea de a face cu ele o super rețetă ușoară și rapidă de paste cu roșii cherry coapte în tigaie.
Parcă și vizualizam în tigaie roșiile cherry inundate de uleiul de măline extra bun pe care l-am adus astă-vară din Grecia și cum se vor combina magnific cu niște spaghete aromate cu usturoi. Yummy, zis și făcut.
Spaghete cu roșii cherry coapte
Servings 2
Ingredients
- 150 g spaghete
- 1 ceapă mare
- 4-5 căței de usturoi
- 1 dovlecel mic
- 350 ml sos de roșii
- 100 g roșii cherry proaspete
- 2 linguri ulei de măsline
- asezonare: sare, piper, busuioc uscat
- parmezan proaspăt răzuit pentru servire
Instructions
- Fierbe pastele în apă cu sare conform timpului indicat pe pachet, eu am folosit spaghete care se fierb în 5 minute.
- Taie ceapa solzișori, iar usturoiul mărunt. Pune uleiul de măsline într-o tigaie/wok și adaugă ceapa, las-o să se călească 2-3 minute, apoi pune și usturoiul. Taie dovlecelul în cuburi mici și adaugă-le în tigaie. Amestecă din când în când până se înmoaie și dovlecelul.
- Adaugă sucul de roșii, o jumătate de cană de apă de la pastele fierte și spaghetele. Lasă să se înfrățească pe foc 5-7 minute.
- Între timp, pune puțin ulei de măsline într-o altă tigaie și adaugă roșiile cherry întregi (eu le-am lăsat și cu codiță, ca să arate mai spectaculos). Presară puțină sare și lasă-le să se rumenească ușor, scuturând din când în când tigaia. Când încep să se înmoaie și să se crape ușor, sunt gata. Adaugă-le peste paste și oprește focul.
- Pentru servire, presară o mână bună de parmezan deasupra și mănâncă-le cu poftă!