Un deliciu descoperit de curând este această minunată salată cu citrice (de tot soiul, cu cât mai mare varietatea, cu atât mai bine), miez ușor prăjit și crocant de caju, bucățele cremoase de brânză Feta și felii subțiri de ceapă roșie, totul pus în valoare de un dressing cu ulei de măsline, zeamă de lămâie și de portocală, sare și piper.
Deși la o primă vedere poate ai confunda-o cu o salată de fructe având în vedere cantitatea de citrice, gustul fructelor este bine completat de brânză, frunze verzi, ceapă și caju, astfel încât să poți constata că ai parte de o masă completă, ideală pentru cină. Dar și pentru un prânz light, de ce nu?
Te sfătuiesc să pui citrice de tot felul, portocale obișnuite, dar și din cele roșii dacă ai norocul să găsești (eu am avut, deși soiul luat nu abundă în culoare, mai mult irizații roșiatice), clementine, mandarine, mineole, grapefruit, kumquat poate (nu am avut, dar data viitoare o să încerc). Fiecare are o aromă specifică, iar combinația nu poate fi decât wow!
Încearcă și alte salate de pe blog:
- salată de vară cu dovlecei copți, roșii și Burrata
- salată cu file de biban de mare, cartofi și dressing de muștar
- salată cu caise, rucola, mozzarella și prosciutto
Cum să pregătești salat, vezi în descrierea rețetei de mai jos. Dacă o încerci, dă-mi de veste!
Salată cu citrice, caju, brânză Feta și ceapă roșie
Ingredients
- 2 buc portocale
- 1 buc grapefruit
- 1-2 buc clementine/mandarine
- 1/2 caserolă mix salată (sau baby spanac, rucola)
- 75 g brânză Feta
- 50 g caju
- 1 buc ceapă roșie mică
Dressing
- 3 linguri ulei de măsline
- zeama de la jumătate de lămâie
- 2 linguri zeamă de portocale
- sare, piper după gust
Instructions
- Spală și zvântă bine frunzele de salată. Taie cu un cuțit coaja citricelor, inclusiv pielița albă, apoi feliază-le.
- Taie ceapa roșie în felii subțiri.
- Pune nucile caju într-o tigaie pe foc pentru a le prăji câteva minute, doar cât să le intensificăm aroma și să devină mai crocante.
- Fărâmițează brânza Feta. Amestecă ingredientele pentru dressing într-un borcan cu capac și agită bine pentru a le emulsiona.
- Într-un bol sau pe un platou, așază un pat de frunze verzi (spanac baby, rucola etc), apoi felii de citrice, presară bucățele de caju și de brânză Feta, ceapă roșie și apoi din nou alt strat din aceste ingrediente.
- Stropește cu dressing și servește imediat. Enjoy, a atât de bunăăăăă!