Iubitorii de cartofi se vor bucura de această rețetă delicioasă. Cartofii sunt buni oricând, dar în această formă, copți și zdrobiți pentru un plus de textură crocantă, devin o minunăție! Acești cartofi copți zdrobiți merg excelent ca garnitură la un preparat din carne sau pește, dar la fel de bine pot constitui o masă în sine, mai ales dacă adaugi un sos și o salată.
Tips pentru reușita rețetei:
- alege cartofi mici sau medii, se fierb mai repede și se pretează mai bine acestei rețete
- lasă cartofii în coajă (tentația este de a-i curăța, pentru că se spală mai rapid, dar crede-mă, gustul nu este același la final)
- nu apăsa foarte tare încât să dezmembrezi cartofii în bucăți mici, ideal este să rămână fiecare întreg, doar că mai plat 🙂
- folosește parmezan pe care să îl răzuiești tu, are un gust mult mai bun decât cel gata răzuit și ambalat.
Ești gata să te apuci de rețetă? Găsești pașii de parcurs mai jos!
Cartofi copți zdrobiți, cu parmezan și cimbru
Ingredients
- 600 g cartofi mici-medii
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 3 linguri parmezan proaspăt răzuit
- 5-6 buc crenguțe cimbru proaspăt
- sare, piper
Instructions
- Vom folosi cartofii cu coajă cu tot, așa că spală-i foarte bine. Pune-i apoi într-un vas, acoperă cu apă, preasră puțină sare și lasă-i să fiarbă aproximativ 20 de minute, până când intră ușor furculița în ei.
- Scurge apa și lasă cartofii să se răcorească pentru 5 minute.
- Preîncălzește cuptorul la 190 grade C. Pune o foaie de copt într-o tavă mare de cuptor.
- Așază cartofii în tavă, pe foaia de copt, apoi, cu ajutorul unui zdrobitor pentru piure, apasă ușor pe fiecare cartof în parte pentru a-l zdrobi, cât să rămână întreg și cam de 2 cm grosime.
- Stropește generos cu ulei de măsline, presară sare și piper, apoi parmezan răzuit pe fiecare cartof. La final, pune și frunzulițe de cimbru proaspăt.
- Coace cartofii cam 20-25 de minute, până când devin aurii și ușor crocanți.
- Sevește-i fierbinți ca garnitură sau ca fel principal, simpli sau cu un sos pe gustul tău. Eu am făcut un sos de iaurt cu usturoi. Enjoy!