• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Cartofi copți zdrobiți, cu parmezan și cimbru

Iubitorii de cartofi se vor bucura de această rețetă delicioasă. Cartofii sunt buni oricând, dar în această formă, copți și zdrobiți pentru un plus de textură crocantă, devin o minunăție! Acești cartofi copți zdrobiți merg excelent ca garnitură la un preparat din carne sau pește, dar la fel de bine pot constitui o masă în sine, mai ales dacă adaugi un sos și o salată.

Tips pentru reușita rețetei:

  • alege cartofi mici sau medii, se fierb mai repede și se pretează mai bine acestei rețete
  • lasă cartofii în coajă (tentația este de a-i curăța, pentru că se spală mai rapid, dar crede-mă, gustul nu este același la final)
  • nu apăsa foarte tare încât să dezmembrezi cartofii în bucăți mici, ideal este să rămână fiecare întreg, doar că mai plat 🙂
  • folosește parmezan pe care să îl răzuiești tu, are un gust mult mai bun decât cel gata răzuit și ambalat.

Ești gata să te apuci de rețetă? Găsești pașii de parcurs mai jos!

Print Pin

Cartofi copți zdrobiți, cu parmezan și cimbru

Course Appetizer, Side Dish
Prep Time 10 minutes minutes
Cook Time 45 minutes minutes
Total Time 55 minutes minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 600 g cartofi mici-medii
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri parmezan proaspăt răzuit
  • 5-6 buc crenguțe cimbru proaspăt
  • sare, piper

Instructions

  • Vom folosi cartofii cu coajă cu tot, așa că spală-i foarte bine. Pune-i apoi într-un vas, acoperă cu apă, preasră puțină sare și lasă-i să fiarbă aproximativ 20 de minute, până când intră ușor furculița în ei.
  • Scurge apa și lasă cartofii să se răcorească pentru 5 minute.
  • Preîncălzește cuptorul la 190 grade C. Pune o foaie de copt într-o tavă mare de cuptor.
  • Așază cartofii în tavă, pe foaia de copt, apoi, cu ajutorul unui zdrobitor pentru piure, apasă ușor pe fiecare cartof în parte pentru a-l zdrobi, cât să rămână întreg și cam de 2 cm grosime.
  • Stropește generos cu ulei de măsline, presară sare și piper, apoi parmezan răzuit pe fiecare cartof. La final, pune și frunzulițe de cimbru proaspăt.
  • Coace cartofii cam 20-25 de minute, până când devin aurii și ușor crocanți.
  • Sevește-i fierbinți ca garnitură sau ca fel principal, simpli sau cu un sos pe gustul tău. Eu am făcut un sos de iaurt cu usturoi. Enjoy!

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Cheesecake cu mascarpone, ciocolată si glazură rozete Pesto din tarhon Galetă cu zucchini, roșii cherry, ricotta și brânză de capră Supă de praz și cartofi (Supă Parmentier) Cartofi hasselback
Articol anterior: « Clătite (crepes) Suzette
Articolul urmator: Paste „Mac&Cheese” la cuptor »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2025 - Cookies & Politica de confidentialitate