În așteptarea primăverii (brrr, încă e frig), am pregătit aceste bruschete incredibil de bune și atât de ușor de făcut: felii de baghetă coapte la cuptor, brânză proaspătă de capră și căpșuni, peste care vine… ta-da, un pic de reducție de oțet balsamic. De vis!
Bruschetele sunt preferatele mele când vine vorba de ceva rapid, ușor și delicios. Sunt atât de versatile în ceea ce privește toppingul încât e o reală plăcere să inventezi noi și noi combinații sau să transformi în ceva gustos ingrediente stinghere de care te loveai prin frigider.
În această rețetă am folosit brânza de capră Chavroux de la Ile de France – are un gust super proaspăt, blând și aromat, merge de minune cu căpșunile aromate și cu dulceața și savoarea reducției de oțet balsamic.
Poate ți se pare ciudată folosirea oțetului balsamic în rețeta aceasta de bruschete, dar te asigur că prin fierbere și evaporare, plus adăugarea unei lingurițe de miere, se transformă totul.
Pentru alte gustări delicioase de pus pe masă la petreceri sau … oricând, vezi și:
- Măsline pane
- Coșulețe cu brânză de capră și somon afumat
- Ciuperci Portobello cu umplutură Caprese
- Feta coaptă la cuptor, cu struguri și miere
Bruschete cu brânză proaspătă de capră și căpșuni
Ingredients
Bază bruschete
- 10-12 buc felii de baghetă
- 1 linguriță oregano uscat
- 1-2 linguri ulei de măsline
Topping bruschete
- 150 g brânză proaspătă de capră Chavroux
- 5-6 buc căpșuni medii
Reducție oțet balsamic
- 80 ml oțet balsamic
- 1 linguriță miere
Instructions
Pregătire bază bruschete
- Preîncălzește cuptorl la 180 grade C. Pune folie de copt într-o tavă.
- Așază feliile de baghetă pe foaia de copt, în tavă. Stropește-le cu ulei de măsline de bună calitate. Presară oregano pe fiecare felie, apoi pune la copt în cuptor pentru 10 minute.
Pregătire topping
- Pune brânza proaspătă de capră într-un bol, asezonează cu puțin piper și oregano.
- Taie căpșunile în felii subțiri.
Pregătire reducție oțet balsamic
- Toarnă oțetul balsamic într-o crăticioară, adaugă lingurița de miere și pune pe foc.
- Amestecă puțin ca să se topească mierea. Lasă pe foc mic pentru câteva minute pentru a se mai evapora din lichid și a deveni ca un sos mai gros (aproximativ 7-10 minute). Verifică din când în când să nu scadă prea mult.
Asamblare bruschete
- Pune 1-2 linguri de brânză proaspătă de capră pe fiecare felie de baghetă coaptă la cuptor.
- Adaugă 2-3 felii de căpșuni deasupra și stroește cu puțină reducție de oțet balsamic.
- Decorează cu oregano proaspăt (dacă ai). Enjoy!
Rețetă susținută de Ile de France.