• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Pesto de leuștean

pesto de leuștean

Pesto de leuștean este o rețetă pe care am încercat-o în premieră anul acesta. Mai făcusem pesto și din alte plante aromatice (clasicul busuioc, leurdă, tarhon), dar leușteanului nu îi venise încă rândul. Mie îmi place tare mult aroma puternică a leușteanului și am vrut să o încerc și în alte combinații, pe lângă asocierea cu ciorba din bucătăria românească.

Trebuie să recunosc că mi-a plăcut cum a ieșit, este un pesto cu personalitate, cu aromă strong, care fie îți place, fie nu. Cale de mijloc nu prea există 🙂

Eu am folosit pesto-ul de leuștean într-o rețetă cu paste, alături de sparanghel, zucchini și mazăre. All green, cum se zice la noi în bucătărie. A ieșit o bunătate, mărturisesc. Și dacă ești fan leuștean, dă-i o șansă într-un pesto, vei fi surprins!

Cum să pregătești pesto de leuștean

Ingrediente:

  • 50 g leuștean
  • 25 g semințe de pin
  • 1 buc cățel de usturoi
  • 30 g parmezan răzuit
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1/2 buc lămâie (zeama)
  • sare, piper pentru asezonare

Instrucțiuni:

  • Alege frunzele de leuștean de codițe, spală-le și apoi taie-le grosier. Pune-le într-un mojar sau într-un blender.
  • Adaugă peste leuștean restul de ingrediente: parmezanul răzuit, uleiul de măsline, semințele de pin, usturoiul mărunțit sau dat pe răzătoare, zeama de lămâie.
  • Pisează (mixează în blender) ingredientele până obții o consistență păstoasă. Asezonează cu sare și piper, după gust.
  • Folosește pentru paste, marinare de carne sau legume, buschete etc. Îl poți păstra în frigider într-un borcan închis cu capac.

Fan pesto? Găsește și alte rețete de pe blog:

  • Pesto de leurdă
  • Pesto de tarhon
  • Paste cu pui, pesto și lime
pesto de leuștean
Print Pin

Pesto de leuștean

Course Side Dish
Cuisine Italian
Prep Time 15 minutes minutes
Total Time 15 minutes minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 50 g leuștean
  • 25 g semințe de pin
  • 1 buc cățel de usturoi
  • 30 g parmezan răzuit
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1/2 buc lămâie (zeama)
  • sare, piper pentru asezonare

Instructions

  • Alege frunzele de leuștean de codițe, spală-le și apoi taie-le grosier. Pune-le într-un mojar sau într-un blender.
  • Adaugă peste leuștean restul de ingrediente: parmezanul răzuit, uleiul de măsline, semințele de pin, usturoiul mărunțit sau dat pe răzătoare, zeama de lămâie.
  • Pisează (mixează în blender) ingredientele până obții o consistență păstoasă. Asezonează cu sare și piper, după gust.
  • Folosește pentru paste, marinare de carne sau legume, buschete etc. Îl poți păstra în frigider într-un borcan închis cu capac.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Dutch baby cu leurdă și pecorino Pesto de leurdă Sos cu iaurt și ustoroi Cremă de migdale (cremă Frangipane) Salată de vară cu dovlecei copți și burrata
Articol anterior: « Crumble de căpșuni și rubarbă
Articolul urmator: Mousse de ciocolată cu zmeură »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2025 - Cookies & Politica de confidentialitate