M-am pomenit, într-una din vizitele la țară, cu un buchet imens de tarhon de la vecina de alături. Nu am refuzat, că nu se face, dar chiar mă gândeam ce aș putea face cu atâta tarhon deodată. Arăta atât de fresh și aromat, nu mă lăsa inima să îl las să se irosească. Așa că, tot meditând asupra tarhonului, mi-a venit ideea să îl transpun într-un preparat care să-i pună în valoarea atât culoarea verde intensă, cât și aroma deosebită: un pesto din tarhon.
Urmând în mare rețeta clasică de pesto, am înlocuit mugurii de pin (pentru că nu îi aveam în casă) cu fulgi de migdale, dar cu siguranță a ieșit la fel de bun.
Pesto din tarhon
Ingredients
- 100 g tarhon spălat, îndepărtat tijele mai groase
- 50 g fulgi migdale
- 100 ml ulei de măsline de cea mai bună calitate
- 50 g parmezan
- suc 1 lămâie
- 2 căței de usturoi
- sare, piper
Instructions
- Pesto-ul se face foarte simplu: pui într-un blender toate ingredientele, mixezi și oprești când totul s-a mărunțit, s-a omogenizat și a căpătat o consistență cremoasă.
- Gata, acum ai un minunat pesto de tarhon, verde și plin de aromă. Eu l-am pus într-un borcan cu capac ermetic, am turnat puțin ulei de măsline deasupra pentru sigilarea sosului și l-am păstrat o săptămână la frigider.
În acest timp, l-am folosit la o cină cu paste și, altădată, ca sos pentru lipii cu carne la cuptor, ardei copt și frunze de salată. Delicios în ambele cazuri pentru că aduce gustul special de tarhon fiecărui fel de mâncare la care l-am adăugat. Un must try de pus pe lista ta.