• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Chiftelute cu dovlecei și brânză de capră

chiftelute cu dovlecei si branza de capra

Ce se întâmplă atunci când dovleceii se întâlnesc cu brânza și un buchet parfumat de aromatice din grădină? Un fel de mâncare de vară, consistent și totuși ușor, aromat și suculent deopotrivă. Dacă ai vrea să folosești dovlecei, dar nu știi cum să-i gătești ca să ți se pară delicioși (mie mi se par gustoși în orice formă, dar știu că sunt multe persoane care nu înțeleg rostul dovleceilor în lume), această rețetă este pentru tine.

chiftelute cu dovlecei si branza de capra
chiftelute cu dovlecei si branza de capra
Print Pin

Chifteluțe cu dovlecei și brânză de capră

Course Appetizer, Main Course
Total Time 45 minutes minutes
Servings 4
Author Andreea

Ingredients

  • 3 dovlecei medii
  • 4 morcovi
  • 1 ou
  • 100 g brânză de capră tip telemea
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 buchet plante aromatice, după preferință (eu am pus tarhon, pătrunjel, salvie, busuioc, mărar)
  • 2 linguri făină
  • sare, piper
  • ulei vegetal pentru prăjit

Instructions

  • Dă prin răzătoare manuală dovleceii (fără coajă) sau apelează cu încredere la robotul de bucătărie pentru a simplifica această operațiune, presară puțină sare și lasă-i deoparte să își lase zeama vreo 10-15 minute. Scurge-i cât poți de bine de lichidul rezultat (vei avea o surpriză când vei vedea cât de multă zeamă și-au lăsat).
  • Rade și morcovii. Taie și mărunțește usturoiul. Alege și spală bine toate plantele aromatice pe care vrei să le pui, apoi taie-le mărunt. Amestecă într-un castron dovleceii, morcovii și aromaticele, fărâmițează brânza deasupra, pune oul, sare, piper și făina și amestecă bine până se omogenizează.
  • Pune o tigaie cu ulei pe foc și așteaptă să se încingă puțin. Între timp, poți începe să formezi chiftelele. Ia în palmă o cantitate mică din amestec, formeaz o bilă pe care o aplatizezi ușor și așaz-o cu grijă în tigaie. Repetă operațiunea pentru fiecare chiftea în parte, cât îți încap în tigaie – vreo 3-4. Din întreaga cantitate ies cam vreo 10-12 bucăți (depinde și de cât de mari le faci, eu le-am făcut cam de 7 cm diametru).
  • Întoarce-le după 4-5 minute pe cealaltă parte cu ajutorul unei spatule, cu grijă să nu se rupă. Când s-au rumenit pe ambele părți, scoate-le pe șervet de hârtie.
chiftelute cu dovlecei si branza de capra

Le poți mânca atât calde, cât și reci – este vorba doar de preferință. Le poți combina cu un sos (cu cel de iaurt și usturoi e perfect match, îl găsești aici), cu o salată sau chiar ca garnitură pentru un fel cu carne. Gustul e foarte bun, un mix de plante aromatice, gust ușor sărat de brânză și consistența și dulceața legumelor.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Clătite cu spanac baby, avocado și pătrunjel Aluat fraged franțuzesc (pate brisée) Prăjitură cu caise Tartă rustică (galetă) cu roșii, ricotta, brânză albastră și oregano Pavlova cu iaurt grecesc, apă de trandafiri și fructe de pădure
Articol anterior: « Galetă cu căpșuni și rubarbă
Articolul urmator: Cremă de migdale (cremă Frangipane) »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2025 - Cookies & Politica de confidentialitate