Prăjitura aceasta cu caise și ricotta promite să devină un hit al verii. Se face foarte ușor, necesită destul de puține ingrediente și, mai presus de toate, este extrem de gustoasă. Textura este pufoasă, iar caisele dau o notă dulce-acrișoară, minunat de bună.
La noi în casă, caisele sunt unele dintre fructele de vară ce nu lipsesc de pe masă. Și, după ce ne-am îndestulat cu o grămadă de caise aromate, m-am gândit să folosesc câteva și pentru un desert de sezon. Așa a luat naștere această prăjitură cu caise, într-o combinație perfectă cu brânza ricotta.
Urmează pașii de mai jos pentru a pregăti prăjitura cu caise și ricotta
Ingrediente:
- 240 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- un praf de sare
- 3 ouă la temperatura camerei
- 250 g ricotta la temperatura camerei
- 175 g zahăr
- 45 ml ulei de măsline
- 5-6 buc caise desfăcute în jumătăți, sâmburele scos
Instrucțiuni:
- Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Unge cu puțin ulei de măsline o formă de copt – eu am folosit o formă de tartă de 23 cm. Tapetează fundul tăvii cu o hârtie de copt.
- Amestecă făina cu praful de copt și un praf de sare. Lasă deoparte.
- Într-un bol, pune ouăle și zahărul, mixează 2-3 minute până când obții o textură cremoasă și deschisă la culoare.
- Adaugă ricotta și uleiul, mixează din nou până se omogenizează.
- Pune făina amestecată cu praful de copt și sarea, încorporează cu o spatulă.
- Așază jumătățile de caise deasupra prăjiturii.
- Toarnă compoziția în tava de copt și coace prăjitura timp de 40-45 de minute.
- Servește călduță, simplă sau cu puțină frișcă/smântână deasupra. Delicioasă!
Dacă îți plac deserturile cu fructe, încearcă și alte rețete de pe blog:
- Tartă cu ciocolată neagră și cireșe
- Cheesecake cu afine
- Tort cu blat de ciocolată, ganache de ciocolată neagră și zmeură
- Prăjitură cu prune
- Tartă Tatin cu mere
Prăjitură cu caise și ricotta
Ingredients
- 240 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- un praf de sare
- 3 buc ouă la temperatura camerei
- 250 g ricotta la temperatura camerei
- 175 g zahăr
- 45 ml ulei de măsline
- 5-6 buc caise desfăcute în jumătăți, sâmburele scos
Instructions
- Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Unge cu puțin ulei de măsline o formă de copt – eu am folosit o formă de tartă de 23 cm. Tapetează fundul tăvii cu o hârtie de copt.
- Amestecă făina cu praful de copt și un praf de sare. Lasă deoparte.
- Într-un bol, pune ouăle și zahărul, mixează 2-3 minute până când obții o textură cremoasă și deschisă la culoare.
- Adaugă ricotta și uleiul, mixează din nou până se omogenizează.
- Pune făina amestecată cu praful de copt și sarea, încorporează cu o spatulă.
- Așază jumătățile de caise deasupra prăjiturii.
- Toarnă compoziția în tava de copt și coace prăjitura timp de 40-45 de minute.
- Servește călduță, simplă sau cu puțină frișcă/smântână deasupra. Delicioasă!