• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Prăjitură cu caise și ricotta

Prăjitură cu caise și ricotta

Prăjitura aceasta cu caise și ricotta promite să devină un hit al verii. Se face foarte ușor, necesită destul de puține ingrediente și, mai presus de toate, este extrem de gustoasă. Textura este pufoasă, iar caisele dau o notă dulce-acrișoară, minunat de bună.

La noi în casă, caisele sunt unele dintre fructele de vară ce nu lipsesc de pe masă. Și, după ce ne-am îndestulat cu o grămadă de caise aromate, m-am gândit să folosesc câteva și pentru un desert de sezon. Așa a luat naștere această prăjitură cu caise, într-o combinație perfectă cu brânza ricotta.

Urmează pașii de mai jos pentru a pregăti prăjitura cu caise și ricotta

Ingrediente:

  • 240 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 ouă la temperatura camerei
  • 250 g ricotta la temperatura camerei
  • 175 g zahăr
  • 45 ml ulei de măsline
  • 5-6 buc caise desfăcute în jumătăți, sâmburele scos

Instrucțiuni:

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Unge cu puțin ulei de măsline o formă de copt – eu am folosit o formă de tartă de 23 cm. Tapetează fundul tăvii cu o hârtie de copt.
  • Amestecă făina cu praful de copt și un praf de sare. Lasă deoparte.
  • Într-un bol, pune ouăle și zahărul, mixează 2-3 minute până când obții o textură cremoasă și deschisă la culoare.
  • Adaugă ricotta și uleiul, mixează din nou până se omogenizează.
  • Pune făina amestecată cu praful de copt și sarea, încorporează cu o spatulă.
  • Așază jumătățile de caise deasupra prăjiturii.
  • Toarnă compoziția în tava de copt și coace prăjitura timp de 40-45 de minute.
  • Servește călduță, simplă sau cu puțină frișcă/smântână deasupra. Delicioasă!

Dacă îți plac deserturile cu fructe, încearcă și alte rețete de pe blog:

  • Tartă cu ciocolată neagră și cireșe
  • Cheesecake cu afine
  • Tort cu blat de ciocolată, ganache de ciocolată neagră și zmeură
  • Prăjitură cu prune
  • Tartă Tatin cu mere
Print Pin

Prăjitură cu caise și ricotta

Course Dessert
Prep Time 10 minutes minutes
Cook Time 45 minutes minutes
Total Time 55 minutes minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 240 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 buc ouă la temperatura camerei
  • 250 g ricotta la temperatura camerei
  • 175 g zahăr
  • 45 ml ulei de măsline
  • 5-6 buc caise desfăcute în jumătăți, sâmburele scos

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Unge cu puțin ulei de măsline o formă de copt – eu am folosit o formă de tartă de 23 cm. Tapetează fundul tăvii cu o hârtie de copt.
  • Amestecă făina cu praful de copt și un praf de sare. Lasă deoparte.
  • Într-un bol, pune ouăle și zahărul, mixează 2-3 minute până când obții o textură cremoasă și deschisă la culoare.
  • Adaugă ricotta și uleiul, mixează din nou până se omogenizează.
  • Pune făina amestecată cu praful de copt și sarea, încorporează cu o spatulă.
  • Așază jumătățile de caise deasupra prăjiturii.
  • Toarnă compoziția în tava de copt și coace prăjitura timp de 40-45 de minute.
  • Servește călduță, simplă sau cu puțină frișcă/smântână deasupra. Delicioasă!
prăjitură cu caise și ricotta

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Dulceață de rubarbă cu vanilie Ciuperci Portobello cu umplutură Caprese Ciocolată de casă Tort de clătite cu ciocolată Biscuiți suedezi (amprentă) cu vanilie, migdale și umplutură de ciocolată
Articol anterior: « Mousse de ciocolată cu zmeură
Articolul urmator: Salată de ardei copți și buratta »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Memoria olfactivă

Nu știu cum sunt alții, dar eu mă pot lăuda că am o memorie olfactivă destul de pregnantă. Mai știți cartea aceea interminabilă a lui Proust pe care ar fi trebuit să o bifăm ca lectura prin liceu? Nu ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2025 - Cookies & Politica de confidentialitate