Sparanghel cu mozzarella și prosciutto, o gustare delicioasă pe care o poți face acum, de Paști, la aperitiv sau oricând ai chef de ceva bun, rapid și mai deosebit. Cu această rețetă vei impresiona, fără îndoială, pe oricine vine la tine la masă.
Poate te întrebi cum am reușit să înfășor mozzarella proaspătă pe sparanghel :). Nu e o treabă ușoară cu o mozzarella obișnuită, însă în această rețetă am folosit Mozzarella Rollo de la Delaco, care, după cum îi spune și numele, se prezintă ca o foaie rulată. Doar o scoți din pachet și o întinzi, apoi o tai fâșii și rularea pe sparanghel devine o joacă de copii!
Cu această foaie de mozzarella poți inventa o grămadă de gustări, care mai de care mai ingenioase. Tu ce ai face cu Mozzarella Rollo? Sunt tare curioasă!
Revenind la rețetă, trebuie să îți mărturisesc că totul e foarte rapid și foarte simplu. Sparanghelul este blanșat pentru 2 minute ca să fie mai fraged. Apoi doar îl învelești într-o fâșie de mozzarella și o felie de prosciutto. Pe grill 2-3 minute și este gata!
Alte gustări de pus pe masa de Paști:
- Bruschete cu brânză proaspătă de capră și căpșuni
- Ciuperci Portobello cu umplutură Caprese
- Măsline pane
- Salată cu căpșuni, roșii cherry coapte și mozzarella
Cum se pregătește sparanghelul cu mozzarella și prosciutto
Ingrediente:
- 500 g sparanghel verde
- 260 g Mozzarella Rollo Delaco (2 pachete foaie de mozzarella)
- 200 g prosciutto crudo feliat
- 1 lingură ulei de măsline
- piper, verdețuri mediteraneene pentru asezonare
Pregătire:
- Spală sparaghelul și apoi rup- codițele lemnoase (îndoaie tulpina și unde se rupe ușor, înseamnă că acolo începe partea fragedă – aproximativ 2,5-3 cm este partea fibroasă).
- Pune sparanghelul într-o oală cu apă care fierbe, lasă-l 2 minute și apoi scoate-l într-un vas cu apă rece (dacă ai și 2-3 cuburi de gheață pe care să le pui în apa rece e perfect). Lasă-l 2 minute și în apa rece și apoi scoate-l pe un șervet de hârtie.
- Scoate foaia de Mozzarella Rollo, clătește-o ușor cu apă rece, scurge-o bine de umezeală și apoi întinde-o pe un tocător/o farfurie întinsă. Taie foaia de mozzarella în fâșii de 2 cm lățime și lungi cât este lungimea foii rulate.
- Ia câte un fir de sparanghel, rulează o fâșie de mozzarella Rollo pe el lăsând vârful fraged al sparanghelului neacoperit. Peste mozzarella înfășoară o felie de prosciutto crudo, sigilând astfel fâșia de brânză. Procedează la fel până se termina ingredientele.
- Încălzește o tigaie gril pe aragaz. Când tigaia s-a încins, așază 4-5 bucăți de sparanghel cu mozzarella și prosciutto, stropește cu puțin ulei de măsline, râșnește piper proaspăt deasupra și presară verdețuri mediteraneene.
- Lasă sparaghelul cam 2 minute pe fiecare parte, până când mozzarella începe să se topească, iar prosciutto să se rumenească. Scoate pe o farfurie și pune alte 4-5 bucăți până le termini pe toate.
- Servește cu un sos de iaurt sau simple, alături de o salată. Enjoy!
Sparanghel cu mozzarella și prosciutto
Ingredients
- 500 g sparanghel verde
- 260 g Mozzarella Rollo Delaco (2 pachete foaie de mozzarella)
- 200 g prosciutto crudo feliat
- 1 lingură ulei de măsline
- piper, verdețuri mediteraneene pentru asezonare
Instructions
- Spală sparaghelul și apoi rup- codițele lemnoase (îndoaie tulpina și unde se rupe ușor, înseamnă că acolo începe partea fragedă – aproximativ 2,5-3 cm este partea fibroasă).
- Pune sparanghelul într-o oală cu apă care fierbe, lasă-l 2 minute și apoi scoate-l într-un vas cu apă rece (dacă ai și 2-3 cuburi de gheață pe care să le pui în apa rece e perfect). Lasă-l 2 minute și în apa rece și apoi scoate-l pe un șervet de hârtie.
- Scoate foaia de Mozzarella Rollo, clătește-o ușor cu apă rece, scurge-o bine de umezeală și apoi întinde-o pe un tocător/o farfurie întinsă. Taie foaia de mozzarella în fâșii de 2 cm lățime și lungi cât este lungimea foii rulate.
- Ia câte un fir de sparanghel, rulează o fâșie de mozzarella Rollo pe el lăsând vârful fraged al sparanghelului neacoperit. Peste mozzarella înfășoară o felie de prosciutto crudo, sigilând astfel fâșia de brânză. Procedează la fel până se termina ingredientele.
- Încălzește o tigaie gril pe aragaz. Când tigaia s-a încins, așază 4-5 bucăți de sparanghel cu mozzarella și prosciutto, stropește cu puțin ulei de măsline, râșnește piper proaspăt deasupra și presară verdețuri mediteraneene.
- Lasă sparaghelul cam 2 minute pe fiecare parte, până când mozzarella începe să se topească, iar prosciutto să se rumenească. Scoate pe o farfurie și pune alte 4-5 bucăți până le termini pe toate.
- Servește cu un sos de iaurt sau simple, alături de o salată. Enjoy!
Rețetă susținută de Delaco.