O rețetă delicioasă, căreia am vrut să îi dau o notă aparte prin realizarea unei spirale din felii subțiri de zucchini. Este vorba de o tartă cu zucchini și telemea de capră de la Delaco și sunt convinsă că te va cuceri prin îmbinarea de arome și gust dulce/sărat.
Dacă nu vrei să aranjezi cu migală feliile de zuccini așa cum am procedat eu, nu e nicio problemă, poți da dovlecelul prin răzătoare sau poți face felii rotunde. Gustul va fi la fel de bun.
Știu că dovleceii sau zucchinii sunt, de regulă, love or hate. La mine s-a întâmplat să fie cu much love, așa că vă recomand cu drag să îi puneți în valoare pentru că nici nu știți ce pierdeți dacă nu îi folosiți. Și dacă e să aleg între doveleceii clasici și zucchini, aș alege întotdeauna zucchini pentru că mi se pare că au un gust mai bun, mai dulce.
Dacă ești fan tarte, încearcă și alte rețete de pe blog:
- Tartă cu ceapă
- Tartă rustică cu sparanghel, ricotta și brânză Feta
- Tartă foitaj cu ciuperci, gorgonzola și brânză de capră
- Tartă rustică cu roșii, ricotta, brânză albastră și oregano
Rețeta te așteaptă mai jos, așa că nu îți rămâne decât să te apuci de treabă. O masă delicioasă se întrevede la orizont :).
Tartă cu zucchini și telemea de capră
Ingredients
Aluat
- 200 g făină
- 100 g unt rece, tăiat cuburi
- 4 linguri apă rece
- 1/2 linguriță sare
Umplutură
- 3 buc zucchini (aproximativ 800g)
- 200 g telemea de capră Delaco
- 3 ouă
- 150 ml smântână lichidă
- sare, piper, oregano pentru asezonare
- 1 lingură unt topit
- 1 gălbenuș pentru a unge marginile tartei
Instructions
Pregătire aluat
- Amestecă făina cu sarea și apoi pune cubulețele de unt rece. Frământă între degete făina și untul ca să obții o o textură fărâmicioasă.
- Adaugă apa rece și amestecă totul pentru a a forma aluatul. Pune-l la rece pentru 30 de minute.
Pregătire umplutură
- Taie zuchhini pe lung, în felii subțiri, cu ajutorul unei răzători speciale de feliat.
- Pune feliile de zucchini într-un castron și presară puțină sare peste ele ca să ajuți la eliminarea umezelii. După 10 minute, scurge bine zeama rezultată de la zucchini.
- Pune feliile lungi de zucchini una în continuarea celeilalte, suprapunându-le la capete câte un pic și formează, astfel, o spirală. Continuă așa până termini toate feliile de zucchini.
Aasamblare tartă
- Preîncălzește cuptorul la 190 grade C. Unge cu puțin unt o tavă de tartă.
- Scoate aluatul de la rece și întinde-l pe o suprafață presărată cu făină. Potrivește-l în forma de tartă.
- Adaugă un strat de telemea de capră (fărâmițată) la baza tartei, apoi așază spirala formată din zucchini. Toarnă untul topit peste spirala de zucchini.
- Într-un bol, bate ouăle și smântâna lichidă, asezonează cu sare, piper, oregano. Toarnă compoziția rezultată peste spirala de zucchini din tavă.
- Unge marginile aluatului cu puțin gălbenuș.
- Pune la copt pentru 45-50 de minute. Servește caldă alături de o salată. Minunată!
Rețetă susținută de Delaco.