• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Tartă rustică (galetă) cu nectarine și mure

Tartă rustică cu nectarine și mure
Tartă rustică cu nectarine și mure
Tartă rustică cu nectarine și mure

Tartă rustică cu nectarine și mure – un delicios desert de vară, ce pune în valoare fructele suculente, bine coapte și aromate. Simplu de făcut, fără a fi nevoie să ai vreo tavă specială sau o îndemânare de cofetar, această tartă rustică este frumoasă oricum ar fi ea, cu micile imperfecțiuni care îi dau un farmec aparte.

Rețeta este versatilă și poți face mici modificări în funcție de ce fructe ai disponibile în casă. Sigur că nectarinele pot fi înlocuite, cu la fel de mare succes, cu piersici, caise sau prune. La mure poți renunța dacă nu ai, dar ți-aș recomanda să încerci combinația măcar o dată, se completează tare bine.

Eu savurez tartele cu fructe întotdeauna ușor călduțe, mi se pare că se simte mai bine gustul și aroma fructelor coapte. Iar dacă vrei un deliciu suprem, adaugă niște înghețată de vanilie deasupra.

Cum să pregătești în doar câțiva pași această delicioasă tartă rustică cu nectarine și mure

Ingrediente:

Aluat

  • 250 g făină
  • 140 g unt rece, tăiat bucățele
  • 30 g zahăr pudră
  • 1 gălbenuș + 1 gălbenuș pentru uns marginile tartei
  • 50 ml apă rece

Umplutură

  • 600 g nectarine (aprox. 5-6 nectarine)
  • 100 g mure
  • 2 lingurițe amidon
  • 3-4 lingurițe miere

Instrucțiuni:

Pregătire aluat

  • Într-un bol, pune făina și untul tăiat cuburi. Frământă totul între degete până obții o textură ca de firirimituri.
  • Adaugă zahărul pudră, apa și gălebenușul, înglobează totul ușor, fără a frământa prea mult aluatul.
  • Adună totul într-o bilă de aluat și pune-l la rece pentru 30 de minute.

Pregătire umplutură fructe

  • Taie nectarinele în jumătăți, scoate sâmburele și apoi taie fiecare jumătate în felii subțiri.
  • Pune feliile de nectarine într-un bol mare. Adaugă murele, apoi amidonul și mierea.
  • Amestecă ușor cu o lingură și lasă-le deoparte până o vei folosi ca umplutură de tartă rustică.

Asamblare și coacere tartă

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Pregătește o tavă și o foaie de copt.
  • Scoate aluatul din frigider. Pe foaia de copt, presară un pic de făină, apoi pune bila de aluat și întinde cu un sucitor.
  • Mută foaia cu aluatul pe tavă, răstoarnă fructele și întinde-le pe toată suprafața aluatului, lăsând marginile libere de aproximativ 4 cm de jur-împrejur.
  • Îndoaie marginile libere peste umplutură, făcând mici falduri din loc în loc. Unge marginea cu un gălbenuș bătut ușor cu furculița.
  • Coace tarta rustică cu nectarine și mure pentru 40-45 de minute, la 180 grade C.
  • Scoate tarta când aluatul s-a rumenit, iar fructele s-au înmuiat. Servește-o călduță, simplă sau cu înghețată de vanilie deasupra. E delicioasă!

Dacă îți plac deserturile cu fructe, încearcă și:

  • Înghețată de afine
  • Iaurt grecesc cu caise coapte, miere și fistic
  • Cheesecake cu afine
  • Mere coapte cu migdale, nuci pecan, miere și scorțișoară
Tartă rustică cu nectarine și mure
Print Pin

Tartă rustică (galetă) cu nectarine și mure

Course Dessert
Prep Time 25 minutes minutes
Cook Time 45 minutes minutes
Răcire aluat 30 minutes minutes
Total Time 1 hour hour 40 minutes minutes
Author Andreea

Ingredients

Aluat

  • 250 g făină
  • 140 g unt rece, tăiat bucățele
  • 30 g zahăr pudră
  • 1 gălbenuș + 1 gălbenuș pentru uns marginile tartei
  • 50 ml apă rece

Umplutură

  • 600 g nectarine (aprox. 5-6 nectarine)
  • 100 g mure
  • 2 lingurițe amidon
  • 3-4 lingurițe miere

Instructions

Pregătire aluat

  • Într-un bol, pune făina și untul tăiat cuburi. Frământă totul între degete până obții o textură ca de firirimituri.
  • Adaugă zahărul pudră, apa și gălebenușul, înglobează totul ușor, fără a frământa prea mult aluatul.
  • Adună totul într-o bilă de aluat și pune-l la rece pentru 30 de minute.

Pregătire umplutură fructe

  • Taie nectarinele în jumătăți, scoate sâmburele și apoi taie fiecare jumătate în felii subțiri.
  • Pune feliile de nectarine într-un bol mare. Adaugă murele, apoi amidonul și mierea.
  • Amestecă ușor cu o lingură și lasă-le deoparte până o vei folosi ca umplutură de tartă rustică.

Asamblare și coacere tartă

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Pregătește o tavă și o foaie de copt.
  • Scoate aluatul din frigider. Pe foaia de copt, presară un pic de făină, apoi pune bila de aluat și întinde cu un sucitor.
  • Mută foaia cu aluatul pe tavă, răstoarnă fructele și întinde-le pe toată suprafața aluatului, lăsând marginile libere de aproximativ 4 cm de jur-împrejur.
  • Îndoaie marginile libere peste umplutură, făcând mici falduri din loc în loc. Unge marginea cu un gălbenuș bătut ușor cu furculița.
  • Coace tarta rustică cu nectarine și mure pentru 40-45 de minute, la 180 grade C.
  • Scoate tarta când aluatul s-a rumenit, iar fructele s-au înmuiat. Servește-o călduță, simplă sau cu înghețată de vanilie deasupra. E delicioasă!
Tartă rustică cu nectarine și mure
Tartă rustică cu nectarine și mure

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Prăjitură cu caise Pavlova cu iaurt grecesc, apă de trandafiri și fructe de pădure Tartă cu smochine, mascarpone, miere și fistic Supă rece de castravete cu iaurt grecesc și busuioc Dutch baby cu fructe de pădure
Articol anterior: « Tort Victoria cu mousse de ciocolată și căpșuni
Articolul urmator: Cheesecake cu ciocolată albă, smochine și fistic »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2025 - Cookies & Politica de confidentialitate